Добре е да сте информирани ! Не игнорирайте тези симптоми!

27 авг 2019
Добре е да сте информирани ! Не игнорирайте тези симптоми!

Добре е да сте информирани!

Не игнорирайте тези симптоми!

Обикновено главоболието е просто главоболие , а киселините в стомаха са само признак ,че сме хапнали повече, отколкото е необходимо. Дали обаче е така и кога трябва да се замислим над сигналите ,които н праща тялото ? Болката  е начин организмът да ни каже ,че нещо не е съвсем наред . В повечето случаи нещата отшумяват без проблем ,но понякога има и проблеми, над които трябва да обърнем по-сериозно внимание. По-добре по рано да потърсим лекарска помощ ,отколкото когато е станало късно.
Болка в гърдите- Ако пациентите бяха добре запознати с фините знаци ,които сърцето ни изпраща преди да се е случило нещо по-сериозно ,статистиката за броя на сърдечните проблеми у нас нямаше да е толкова ужасяваща ,категорични са кардиолозите. Изследванията показват ,че жените усещат повече симптоми преди нещо по страшно да се случи, отколкото мъжете .Три са симптомите ,на които трябва да обърнете особено  внимание и да потърсите лекарска помощ -болка в гърдите, която не изчезва, недостиг на въздух и болка в горната част на тялото, която не се е проявявала преди. Дори да имате един от тези симптоми, не се колебайте да отидете при специалист .
Продължително и тежко главоболие-Обикновено продължителното главоболие се дължи на мигрена ,но ако не е съпътствано с други симптоми -като проблеми със светлината или звуците, то може да е сигнал за аневризма в мозъка. Важно е човек да не подценява главоболието ,ако то продължава с часове ,а дори и с дни.
Ужасен зъбобол -Възможно е болката да е причинена обикновен пулпит и проблемът да се реши бързо, но когато зъбът се счупи или съседните зъби са увредени ,а отдолу вече е започнал процес на гниене ,бактериите могат да се разпространят бързо из цялото тяло. Дори да ви е страх от зъболекари ,не подценявайте и не отлагайте посещението при зъболекаря ,защото след това може да се наложи още по-тежко лечение.
Болки в корема-След преяждане много хора се чудят защо са хапнали толкова много и дали това е причината за ужасното подуване и острата болка в стомаха и корема...Понякога обаче тя може да се дължи на проблеми с апендицита. Често човек трудно може да определи къде точно го боли, но проблемът най-често е в долната дясна част и е съпътстван с гадене и повръщане. При продължителна болка, потърсете лекар.
Инсулт ли е ? Статистиката  сочи, че 1/3 от пациентите с инсулт умират или остават с увреждания ,поради факта ,че пристигат в болницата прекалено късно .Причината е, че много хора не знаят симптомите на това страшно заболяване.
Внезапно изтръпване или слабост на лицето ,ръката или крака, особено от едната страна на тялото; внезапно объркване ,проблеми говора и комуникацията ; внезапни проблеми със зрението е едното или двете очи ; внезапни проблеми с походката ,замаяност, загуба на равновесие или кординация;