Добре е да сте информирани ! Зимно часово време 2020 година

23 окт 2020
Добре е да сте информирани ! Зимно часово време 2020 година

Добре е да сте информирани!

Преминаване на зимно часово време!

Денят намалява осезаемо и слънцето започва да залязва все по-рано. Това винаги ни напомня, че скоро идва време да сменим часовниците си и да преминем към зимно часово време 2020 година. Знаехте ли, че зимното и лятното часово време са въведени, за да се намали разхода на електричество във всяко домакинство и да използваме повече слънчева светлина през деня и по-малко електричество вечер.
Тази година връщаме часовниците си с 1 час назад на 25 октомври. Съвсем малко още ще се радваме на дълъг ден и скоро ще трябва да свикнем с това да се стъмва следобед и вечерите да са все по-дълги.

За сметка на това обаче сутрин ще ходим на работа по светло и слънцето вече ще се е показало над хоризонта. На 25 октомври (събота срещу неделя) в 4:00 часа сутринта всички часовници трябва да се върнат с един час назад. Това означава, че от 4:00 часа ще стане 3:00 часа и ще имаме 1 час повече сън в този ден. Понякога смяната на времето оказва негативно влияние върху организма ни и не можем да свикнем с него дълго време. Чувстваме се отпаднали, лягаме си късно, не можем да станем на сутринта и изобщо усещаме влиянието, макар и разликата да е само 1 час.
За да се преборите и да свикнете по-лесно със смяната на часа, можете да опитате няколко трика, с които да се почувствате по-добре за по-кратко време. Непременно се хранете пълноценно и приемайте повече витамини, които ще ви дадат енергия. Спортувайте активно, защото спортът дава тонус и ви зарежда с много положителни емоции. Освен това можете да започнете да ставате с 30 минути по-късно още от сега, за да свикнете постепенно с разликата.