ДОБРЕ Е ДА СТЕ ИНФОРМИРАНИ!

18 сеп 2018
ДОБРЕ Е ДА СТЕ ИНФОРМИРАНИ!

Добре е да сте информирани!

Забележителни градове в Германия -1 част

Германия е не само една от водещите световни икономики, но тя е също така и център на европейската култура. Страната заема буквално сърцето на Европа и е пресечна точка на Севера и Юга, на Изтока и Запада. По тази причина не е изненадващо, че именно тук са някои от най-красивите европейски градове.

Берлин

Разположен там където се срещат Източна и Западна Европа, Берлин е олицетворение на обединението не само на ФРГ и ГДР през 1990 година, но също така и на обединението на цяла Европа. Той не само е най-големия немско-езичен град в света, но след началото на 90-те години бързо се превърна и в новата световна културна столица, каквато е днес. Бурната история на града, която до голяма степен се определя от неговото местоположение в самото сърце на континента, е оказала огромно влияние върху неговата богата архитектура. Из Берлин все още ще видите и части от берлинската стена, която някога разделящи града на две части. За да се докоснете до облика на съвременен Берлин, вие просто трябва да посетите Поцдамер Плац (световно известен площад) който изобразява представата на най-здравата и стабилна световна икономика за това как трябва да изглежда един съвременен град.

Хамбург

С население от 1 786 448 жители, Хамбург е вторият най-голям град в Германия и вторият най-голям немско езичен град в света след Берлин. Освен това, той има славата на най-красив от всички немски градове и причината за това не е само неговото живописно разположение на бреговете на река Елба. Хамбург често е описван като перфектният съвременен град, съчетаващ огромно историческо архитектурно наследство с най-съвременните архитектурни стилове и иновации в строителството. Едно от неговите предимства е, че тук не само има какво да се види, но също така туристите могат да разчитат и на многобройните възможности за забавление. Тук например можете да посетите някои от най-добрите гурме ресторанти в света и да се разходите с корабче по спокойните води на реката, снимайки от водата някои от най-забележителните сгради в града.

Кьолн

Кьолн несъмнено заема едно от челните места сред най-красивите немски градове и се радва на много голям туристически интерес. Градът дели с Берлин първото място по популярност, като символът на града, прословутата Кьолнска катедрала, се счита за една от най-големите забележителности в Европа. Нейното строителство започнало през далечната 1248 година и докато бъде напълно завършена и отворена изминали цели 74 години. Освен с катедралата, градът е популярен с моста Хохенцолерн, който е една от визитните картички на Кьолн. Строителството на моста започнало през 1946 година. Освен с многобройните световно известни сгради и конструкции, Кьолн е известен с още нещо. Градът е един от най-зелените в Европа и може да се похвали с изключително добре развита система от зелени пръстени, които обхващат огромна част от територията на града. В която и част на Кьолн да се намирате, със сигурност някъде в близост до вас има прекрасен парк, който да посетите.

Кьолнската катедрала е на първо място. Това е най-голямата готическа катедрала в Северна Европа и един от най-големите християнски храмове в света. Интересното е, че Кьолнската катедрала е строена в продължение на 600 години (XIII-XIX век). Разположена е на 7 000 кв.м. и е символът на Кьолн. Музеят на спорта е интерактивен музей в Кьолн. В него ще намерите различни изложби и експонати, свързани с историята на спорта, както и специални композиции, посветени на Олимпийските игри в Берлин и Мюнхен. На покрива на Музея на спорта има футболно игрище.

Музеят на горчицата логично разказва за всичко свързано с горчицата. Тук е мястото където може да се види  как се произвежда този деликатес според кьолнската традиция.

Музеят на шоколада далеч по-популярен от този на горчицата, просто защото всеки обича шоколад. На входа на музея с закупен билет се получава и шоколадов бонбон. В музея се вижда на живо как се създават  шоколадовите вкусотии. Музеят приютява и какаови дървета, които живеят в специални помещения, за да оцелеят. Освен това в Музея на шоколада в Кьолн се намира и най-големият шоколадов фонтан, висок 3 метра.