ДОБРЕ Е ДА СТЕ ИНФОРМИРАНИ!

27 сеп 2018
ДОБРЕ Е ДА СТЕ ИНФОРМИРАНИ!

Добре е да сте информирани!

Забележителни градове в Германия – 2 част.

Мюнхен

Мюнхен е един от основните промишлени информационни и туристически центрове в Германия. Разположен в югоизточната част на страната, на р. Изар. Той е столица на най-богатата провинция на Германия-Бавария. Населението на града е над 1,3 милиона души. По-големина се нарежда на 3-то място  страната след Берлин и Хамбург. Мюнхен привлича хиляди туристи със своето разнообразие от туристически забележителности и уникална атмосфера. Повечето от туристическите обекти са с културна и историческа значимост. Познат е като средновековен град ,основан от някои монаси. Този факт е отбелязан както в името на града така и неговият флаг, на които присъства фигурата на дете-монах. Някои от основните туристически обекти в града включват: летният дворец  Нимфенбург ,църквите Св.Богородица  и Св.Петър, музей на изкуствата и др. Няма как да се пропусне и най-красивият площад в града -Мариенплатц, който се намира в самия център на града. Друго забележително събитие което се провежда в Мюнхен е Октоберфест- това е най големия бирен фестивал които се провежда през октомври.

Франкфурт

Франкфурт е 5-тият по големина след Берлин, Хамбург, Мюнхен, и Кьолн. Той е един забележителен град с своята архитектура ,големите небостъргачи и многото паркове. Освен блестящите небостъргачи, Централната банка и скъпите ресторанти ,Франкфурт има да ви предложи и още много. Зад лъскавата му фасада се крият средновековни квартали. Най-старият район на града ,Алдщад (Aldstadt),има сгради, издигнати в периоди ,вариращи от Средновековието до към 18в. Тук е прочутият площад Рьомерберг. Тук са и старата опера -Алте и къщата на Гьоте. В Франкфурт се намира Домът на Библията -музей ,който се старае да ви доближи максимално реалистично до библейския свят.

Щутгарт

Щутгарт е град намиращ се в югозападната част на Германия и е главен център на федералната провинция Баден – Вюртемберг. Щутгарт се нарежда на шесто място по големина в страната. Щутгарт лежи в сърцето на един от най-развитите винарски райони в Германия и е особено известен със своите автомобилни заводи на някои от най-прочутите марки в света – „Порше“, „Мерцедес – Бенц“ и „Майбах“. Построеният през 2006 година музей на Мерцедес, има интересен външен вид във формата на двойна спирала. В него са изложени над 150 модела на луксозната марка. Добре познати в града са и църквата „Щифтскирхе“, „Алтес Шлос“, замъкът Хоенхайм, дворецът Лудвигсбург и неговите прекрасни градини, зданието на библиотеката и още много други.