Добре е да сте информирани !

10 ное 2020
Добре е да сте информирани !

Добре е да сте информирани!

Какво е старчески маразъм ?

Поведението на хората с напредването на възрастта започва да се променя драстично. Те стават по-агресивни и объркани, понякога се ядосват на близките си , без причина. Затова е добре да разпознаете старческия маразъм и какво да  се прави , за да се подобри.
От медицинска гледна точка старческото безумие или маразъм се нарича старческа деменция.
Влияе на целия организъм на човека, но най-вече болестта засяга мозъка. Човек губи способността да запомня и обработва информация.
Признаци
На първо място, заболяването се характеризира с частична загуба на краткосрочната и дългосрочната памет. Най -често може да си спомни какво му се е случило преди няколко години , но не и да разкаже за събитията ,случили се седмица по-рано.
Друг ясен признак на заболяването е социалната дезадаптация в семейството и на работното място. Това означава, че пациентът не може да се адаптира към нови условия. Например, ако възрастният човек е получил травма, което го е накарало да прекара няколко месеца вкъщи, а след това се е излекувал, но въпреки това не желае да започне отново да излиза от дома си.
Другите симптоми включват нарушения във вниманието, възприятието, мисленето и емоциите. Поради това възрастният човек може да започне да се отнася негативно към хората покрай него.
Методи на лечение
Смята се, че старческото безумие е нелечимо. Ако обаче пациентът бъде насърчен да отиде на лекар в ранен стадий на заболяването , могат да се постигнат добри резултати. В много форуми роднини на пациенти обсъждат , че това е най-трудният момент в лечението. Възрастни хора, които вече са започнали да проявяват симптоми, отказват да признаят безпомощността. При по-напредналите форми на заболяването лечението вече не е възможно. Въпреки това в такива случаи лекарите предписват специфични изследвания и се опитват да намалят симптомите на заболяването.