Добре е да сте информирани !

03 юни 2019
Добре е да сте информирани !

Добре е да сте информирани !

Няколко съвета за удобно пътуване

Дългите полети в икономическа класа понякога може да бъдат много некомфортни. Трябва да седите дълго време ,обичайният ви график за сън се разваля и стюардесите решават какво и кога ще ядете. Въпреки това, ако сте напълно подготвени ,всички тези малки неудобства няма да ви накарат да се почувствате изтощени дори и след дълъг полет.
Носете топка за тенис -преди да седнете ,поставете топка за тенис зад гърба си. Този малък трик ще ви помогне да отпуснете скованите мускули и да предотвратите болките в долната част на гърба по време на полет.
Планирайте използването на тоалетната-идеалното време да използвате тоалетната на самолета е само след като стюардесите са сервирали храна и са освободили пътеката. Хората  обикновено чакат, докато тарелките им бъдат събрани ,преди да хукнат към тоалетната. Така че , докато другите пътници са заети с храната си и чакат техните подноси да бъдат взети от екипажа ,може да се насладите на времето си в относителното чиста и спокойна тоалетна.
Направете място на краката си -може да мислите ,че е по-удобно да държите вещите си близо до вас по време на полет. Ако пъхнете ръчния си багаж под седалката пред вас, няма да имате достатъчно място за краката си.
Пакетирайте някои допълнителни закуски-самолетната храна обикновено е с ниско съдържание на протеини и с високо съдържание на въглехидрати. Така че, ако ви е грижа за здравето ви или просто искате да се придържате към собствения си график за хранене, помислете как да вземете собствените си закуски на борда. Пакетирайте бадеми или сушени кайсии ,ябълки ,банани и др.
Облечете се на слоеве и дръжте краката си топли -никога не знаете каква температура ви очаква на борда .Някои самолети са твърде горещи, докато други са твърде студени. За лесно адаптиране към тези промени в температурата винаги носете няколко слоя дрехи. Така лесно ще може да се сгреете или охладите . След като се качите на борда ,свалете обувките и обуйте чифт уютни чорапи. Това ще поддържа краката ви топли и ще ги предпази от подуване.
Защитете съня си -ако планирате да спите по време на полета, не забравяйте маската си за очи. Това ще блокира цялата заобикаляща светлина ,която понякога може да бъде наистина досадна. Слушалки или тапи за уши ,които заглушават шума, също биха полезни. Преди да заспите ,уверете се, че сте сложили предпазния колан над одеялото или над външния слой дрехи. Това ще попречи на стюардесите да ви събудят ,когато светне знака за слагане на колана и те тръгнат на проверка преди кацане.
Носете бутилка с вода за да предотвратите главоболие и умора, причинени от дехидратация ,трябва да пиете около 200 мл вода на час, когато сте в въздуха.
Използвайте възглавничка вероятно знаете колко е важно да имате своя собствена възглавница  за пътуване ,която да поддържа врата и го предпазва от наранявания по време на излитане или турбуленция.